Garden for modern house with view, Hampshire

A few details

Planning is approved for a replacement, detached house located in rural area on the outskirts of Alton, Hampshire. The outstanding feature of this setting is the exceptional view over lower lying countryside to the south-east. The new house by AR Design Studio and landscape structure is orientated to make best use of the view and sloping landform.

Our garden has several distinct zones designed to make the most of the elevated position:
• Simple gravel entrance forecourt enclosed by screening birch trees, woodland and a wall hide the view from sight.
• Small secret Zen-garden within a courtyard tucked behind the garage.
• Open raised terrace with glass balustrade overlooking a wedge-shaped sloping lawn with the view framed by orchard trees and flanking woodland.
• Ornamental planting, kitchen garden, fire-pit sitting area and orchard placed to the side of the house to keep the view unobstructed.

Client:Mr and Mrs Warner, High Wyck House, Hampshire
Date:February 13, 2016

Speak to the Studios: 01285 752722 / Email the Studios: office@ibbotsonstudios.com